Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι εδώ και όλος ο κόσμος βρίσκετε σε εγρήγορση, ώστε να προφυλάξει τα ευπαθή άτομα, γεροντότερους, μικρά παιδιά, ακόμη και περιστατικά που μπορεί να εμφανιστούν έκτακτα από άτομα που λόγο της δουλειάς τους, βρίσκονται εκτεθειμένοι για πολλές ώρες στον ήλιο. Τα οποία μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα ηλίασης, λιποθυμίες ή κάτι άλλο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείτε να ανταπεξέλθει στο πρόβλημα και να δώσει λύσεις σε ενδεχόμενα περιστατικά. Πάνω από όλα, όπως πάντα άλλωστε, μετρά η πρόληψη και όχι η λύση του τυχόν προβλήματος που θα παρουσιαστεί. Έτσι όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας και όλης της γύρω περιοχής μας, έχουν εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα, με συγκεκριμένες κλιματιζόμενες αίθουσες και χώρους υποδοχής ώστε να προλάβουν το κακό και να σώσουν ζωές. Στο δικό μας Δήμο τι γίνετε βρε παιδιά; Δεν είδαμε καμιά ανακοίνωση, καμιά οδηγία και καμιά αίθουσα έστω και θεωρητικά, να είναι έτοιμη να υποδεχθεί άτομα με περιστατικά θερμοπληξίας ή ηλίασης ή τουλάχιστον να φιλοξενήσει ως οφείλει, τις δύσκολες ώρες της ημέρας, αυτά τα άτομα.
Ανηφορίσαμε λοιπόν τις σκάλες του Δημαρχείου και ζητήσαμε να συναντηθούμε με τον Δήμαρχο ώστε να μας δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις. Αμ’ έλα που ο Δήμαρχος είναι ο πρώτος που εγκατέλειψε το Δήμο του! Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες μέρες για τους ευπαθείς πολίτες του, παρόλο που ως όφειλε να είναι παρόν και να συντονίζει το έργο και την προσπάθεια, ο Δήμαρχος ως άρχων του τόπου και καπετάνιος του πειρατικού, εγκαταλείπει το σκάφος, πηδώντας στη θάλασσα σε κάποια κοντινή παραλία, με ένα φραπέ στο χέρι, απολαμβάνοντας το απέραντο γαλάζιο. Η λύση είναι μια, ο σώσων εαυτόν σωθείτο, ακόμη μια απόδειξη ότι Δημοτική Αρχή δεν υφίσταται, οι πολίτες έχουν εγκαταλειφτεί στη τύχη και στη μοίρα τους. Όσο για τους εναπομείναντες, δημοτικούς μας άρχοντες, τα λόγια είναι περιττά. Γιατί κύριοι ακολουθείτε την κατρακύλα του κατάδικου Δημάρχου μας; Αυτός μετά την θητεία του ούτε που θα ξαναπατήσει το πόδι του στο Αιτωλικό. Έτσι και αλλιώς είναι μόνιμος κάτοικος Αγρινίου. Άντε να τον ξαναδούμε πάνω σε κανά μπλάρ της Αγ. Αγάθης, να υποδύεται τον Μεγαπάνο. Εσείς κύριοι λοιποί, της ΔΑ δεν έχετε φιλότιμο; Δεν έχετε άτομα ευπαθή στο σπίτι σας; Δεν θα σας συγκινήσει η απώλεια ενός συμπολίτη σας; Δεν θα αναλογιστείτε το βάρος και δεν θα τιμήσετε ποτέ τους ψήφους που πήρατε από αυτά τα γεροντάκια που τώρα βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση; Η αίθουσα του Δημαρχείου είναι ακατάλληλη για υποδοχή και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών; Άλλες αίθουσες δεν υπάρχουν στο Δήμο; Τι κάνατε μέχρι τώρα ή τι θα κάνετε για μελλοντικές έκτακτες περιστάσεις; Οι οποίες, δεν είναι μόνο οι καύσωνες!
Πιστεύουμε όμως ότι η ΔΑ έχει σχέδιο και αυτό έχει βάθος και διαχέεται σε πολλά επίπεδα. Η ΔΑ έχει εκπονήσει σχέδιο με αγροτουριστικό χρώμα. Θέλει να απεγκλωβίσει μάλλον τον κόσμο που στριμώχνετε στη πλατεία και να τον αναγκάσει έτσι να γνωρίσει τον τόπο του. Προτείνουμε λοιπόν τον Κριολόγο στο κεφάλι της Αστροβίτσας, εκεί παλιότερα οι αγρότες έβαζαν τα καρπούζια τους να κρυώσουν ώστε να φάνε το χειμωνικό τους την ώρα του διαλύματος από τη δουλειά τους στη σωστή θερμοκρασία. Προτείνουμε επίσης τα σπήλαια της περιοχής, όπου δείτε τρύπα στο βουνό τρέξτε και κλείστε θέση, θα κρατηθεί αυστηρά η προτεραιότητα. Τα Ριμπάκια, άλλο ένα μέρος όπου μπορείτε να περάσετε τις κρίσιμες ώρες ευχάριστα με θετικά αποτελέσματα στη υγεία σας. Αλειφθείτε με λάσπη και αναμείνατε στο ακουστικό σας την λήξη της του συναγερμού καθώς και το επόμενο έργο του Λιμενικού Ταμείου. Προτείνουμε επίσης να αναρτηθούν λίστες με ονόματα στο Δημαρχείο και να αναφέρονται οι θέσεις καθώς και η κάλυψη που θα υπάρχει ανά πάσα στιγμή, σε κάθε προαναφερόμενη τοποθεσία, ώστε να αποφευχθούν διπλοκρατήσεις και εντάσεις. Καλύτερη τιμή και εξυπηρέτηση θα τύχουν αυτοί που θα προτιμήσουν τις σπηλιές, όσοι επιστρέψουν τη λάσπη και δεν την αφαιρέσουν από τα Ρεμπάκια, θα τους δοθεί έξτρα μπόνους ένα κουτάκι ασπιρίνες.
Σα δε ντρέπεστε βρε δημόσιοι κάφροι της κοινωνίας μας; Το Μ.Ε.Π σας μάρανε και οι συντάκτες του, αντί να στρωθείτε στη δουλειά, καταναλώνεστε σε ενέργειες που δεν έχουν καμιά σχέση με τις υποχρεώσεις σας απέναντι στου Δημότες. Αν δεν μπορείτε κύριοι, να φύγετε να πάτε αλλού, δεν είναι κακό. Αρχίζετε και γίνεστε επικίνδυνοι όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τον ίδιο σας τον εαυτό. Εκτός αν κάτι μας κρύβετε και δεν το ξέρουμε, τότε ζητάμε συγνώμη και περιμένουμε στωικά να μας το αποκαλύψετε.




Η ΓΛΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: