Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Ο ΖΟΡΡΟ της ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Εργασιακός πυρετός αυτές τις ημέρες και εν όψει καλοκαιριού, διακατέχει τον αντιδήμαρχο μας Νίκο Σαμαντά. Το καλό παιδί του μεγάλου κτιρίου της πλατείας (γιατί είπαμε και δημαρχείο δεν το λες), ό άτεγκτος, ο αδιάφθορος, ο άμεμπτος, έχει βαλθεί να καθαρίσει τη δυτική παραλία. Δείχνει αποφασισμένος, η πλευρά αυτή της πόλης να υποδεχτεί το καλοκαίρι σε άψογη, ως προς τη νόμιμη πλευρά της τουλάχιστον, κατάσταση.
Πρώτος στόχος, μιας και ερχόταν από την απογευματινή του βόλτα από την πλευρά των σχολείων, ο Γιώργος Αρέτας και η καφετέρια του. Αμέσως έδωσε εντολή να εκκαθαριστεί ο δρόμος που είχε παρανόμως και με σαφώς εγκληματική διάθεση, καταληφθεί από..... 2 τραπεζάκια της καφετέριας τα οποία είχαν ιδιαιτέρως ύποπτες φάτσες και οι οποίες (φάτσες) δεν διέφυγαν της προσοχής του τιμωρού Ζορρό , ενώ έστειλε και ένταλμα πληρωμής με δημοτικό σύμβουλο, το οποίο μαθαίνω το επέστρεψε ο επιχειρηματίας με όχι ιδιαίτερα ευγενικό τρόπο και πολύ καλά έκανε, αν ήμουν εγώ θα ήμουν πολύ περισσότερο αγενής και καταλαβαίνετε το γιατί.
Δεύτερο χτύπημα του Ζορρό της παραλίας το ολοκαίνουργιο ΔΗΜΕΛΕ του προσφάτως απολυμένου και απλήρωτου από τον Δήμο, Τάκη Σέρβου (έχει φοβερή κουζίνα και πάντα χαμογελαστό σέρβις, να τον στηρίξουμε όλοι, καλές δουλειές Τάκη), ο οποίος εγκληματίας αυτός, είχε τοποθετήσει τρεις, μάλιστα κύριοι τρεις ο άθλιος αυτός, ομπρέλες στο δρόμο. Αμέσως ορμάει με το σπαθί του σημαδεύει με το γνωστό Ζ και στέλνει την αστυνομία με εντολή να αφανίσει τις ομπρέλες και έτσι να καταστείλει το έγκλημα.
Δηλαδή, όχι μόνο τον άφησαν απλήρωτο, όχι μόνο τον απέλυσαν, να τον εμποδίσουν και να προσθέσει δύο τρία τραπέζια κοντά στο μαγαζί του, για να ευκολυνθεί η δουλειά του και να ανέβει ο τζίρος του.
Και μιας και το αναφέραμε το ένα από τα χαρτάκια που σας είχε πει λίγες μέρες πριν ο Τειρεσίας ότι έχει φτάσει στο γραφείο του δήμαρχου, είναι η δικαίωση του Τάκη από το δικαστήριο που του επιδίκασε για τις υπηρεσίες που προσέφερε επί δυο χρόνια 30.000€, άμεσα καταβλητέα τα οποία φυσικά και δεν του έχουν δώσει και αναμένεται ενδιαφέρουσα συνέχεια.
Στη συνέχεια ρίχτηκε καλπάζοντας προς το ξενοδοχείο (το γνωστό παλαιονέο δημαρχείο) αποφασισμένος να δώσει νέα μάχη με το κακό και το άδικο, ΑΛΛΑ ακριβώς τη στιγμή της ηρωικής επίθεσης, σηκώθηκε ένα ελαφρύ βοριαδάκι. Το βοριαδάκι αυτό σήκωσε από το έδαφος ένα σκουπιδάκι, το σκουπιδάκι αυτό χαμένο και απροστάτευτο, μπήκε στο μάτι του νίκου μας (δεν έχω εξακριβώσει σε ποιό από τα δύο), για να προφυλαχτεί από το ανελέητο ελαφρύ βοριαδάκι, και έτσι το καλό παιδί, νικημένο και μισοτυφλωμένο, έφυγε τάχιστα για τον γιατρό.
Η παράβαση την οποία θα αντιμετώπιζε εκεί αφορούσε το τσαρδί της παραλίας του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας του δημοτικού συμβούλου κυρ’ Γιώργου, το οποίο φτάνει μέχρι τη θάλασσα, εμποδίζοντας όπως είναι γνωστό την διέλευση των πεζών στο σημείο αυτό, και έτσι πρέπει κανείς να κατέβει στο δρόμο για να περάσει και φαίνεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ στη φωτό μας.


Δυστυχώς όμως αυτό το σκουπιδάκι, δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το έργο της κάθαρσης.
Δεν πειράζει όμως Νίκο μας, ξέρουμε ότι ήσουν αποφασισμένος να δώσεις τη μάχη σου. Σε νίκησε όμως αυτό το σκουπιδάκι στο μάτι. Τι να κάνουμε τώρα νίκο μας, πώς να τα βάλεις με τις δυνάμεις της φύσης;
Έστω και έτσι όμως, εμείς οι δημότες αισθανόμαστε ότι ολοκλήρωσες τον έλεγχο για τη ομαλή λειτουργία της δυτικής παραλίας και αυτό το καλοκαίρι και αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τον ψήφο που σου δώσαμε.
Προτείνουμε λοιπόν η ημέρα αυτή να καθιερωθεί αργία και να εορτάζεται κάθε χρόνο σαν μέρα νομιμότητας, να απονέμεται δε στον εκάστοτε αντιδήμαρχο παραλιών το μεγάλο αναμνηστικό βραβείο γαϊδουριάς, το οποίο έχει ήδη φιλοτεχνήσει το καλλιτεχνικό μας τμήμα και το παρουσιάζουμε σε παγκόσμια πρώτη, ακριβώς από κάτω.


Νίκο σε έχουμε ξαναρωτήσει, γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά;
Μην μας προκαλείς και πολύ περισσότερο μην προκαλείς τους ήδη εξαγριωμένους δημότες.
Γιατί πιστεύεις ότι είναι ισχυρότερος ο Κατσούλης από αυτούς;
Ορκίστηκες να φυλάσσεις Θερμοπύλες για λογαριασμό των δημοτών, ΟΧΙ του κατσούλη.
Όσο για σένα κυρ’ γιώργο, τα θερμά μας συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά.
Είστε τελειωμένοι ρεεεεεε!!!!!


Στη ωραία φωτό μας (paparazzi) ο Νίκος μας, στη δυτική γέφυρα τη στιγμή που φεύγει νικημένος από τις δυνάμεις της φύσης και το σπαθί του κατακόκκινο από το αίμα, των δύο τραπεζακίων και των τριών ομπρελών.





Καρακάξα

5 σχόλια:

Φιλος του Γαλανη είπε...

Ρε δημοκράταροι, όταν άρχισε ο αντίλογος βάλατε λογοκρισία. Τώρα ασχολείστε απερίσπαστοι με μικυ μάους, φαντάσματα και Ζορό. Πρόταση δεν ακούστηκε να έχετε κάνει καμία, μόνο κριτική για γέλια.
Σκεφτήκατε ποτέ οτι υπάρχουν και φίλοι του Γαλάνη;
ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να προσβάλλεται το 40% του Αιτωλικού;
Ου να μου χαθείτε φασιστόμουτρα!!!!!!
(άντε λογοκρίνετε πρώτα το σχόλιο αυτό και μετά δημοσιεύστε το)

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα αγαπητοί ΜΕΠ, από πότε ο νικολάκης ο σαμαντάς, έγινε το καλό παιδί, αδιάφθορος και άτεγκτος; Δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη. Για ψαχτείτε λίγο παραπάνω, στο παρελθόν, όχι στο πολύ μακρινό.

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Αγαπητέ φίλε του Γαλάνη
Όπως διαπίστωσες δεν έχουμε καμία μα καμία διάθεση λογοκρισίας. Ενημερώσαμε ότι δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια τα οποία θίγουν συμπολίτες μας. Δεν λογοκρίνουμε κανέναν, προστατεύουμε τους φίλους και τους συμπολίτες μας από χωρίς λόγο επιθέσεις. Προσδοκούμε θέλουμε και επιδιώκουμε τον αντίλογο. Αναμένουμε τον διάλογο και προσπαθούμε όλον αυτό τον καιρό να τον προκαλέσουμε, ΑΛΛΑ τον ουσιαστικό διάλογο.
Είμαστε εδώ, απαντήστε, όχι σε εμάς αλλά στους δημότες αυτής της πόλης, δείξτε μας το έργο σας και εμείς θα το προβάλλουμε, αυτό προσπαθούμε τόσο καιρό, να κάνουμε διάλογο.
Προσκαλέσαμε πολλές φορές τον δήμαρχο να οργανώσει ανοιχτή συγκέντρωση των δημοτών της πόλης μας όπου θα κάνει τον απολογισμό της εξαετίας του. Μας έγραψε εκεί που έχει γράψει και την κοινωνία μας, στα παλαιότερα των υποδημάτων του.
Δεν φιμώνουμε καμία φωνή, αντιθέτως στο δικό μας ιστολόγιο χωράνε όλες.
Σας περιμένουμε.
Υ.Γ. Σε αυτό το 42% που αναφέρεσαι φίλε του γαλάνη, ανήκουν και μερικοί από εμάς και αυτό κάνει περισσότερο οδυνηρή την κριτική μας, πίστεψέ το.

Συντακτική ομάδα Μ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Διάλογος ρε μεγάλε είναι να στιγματίζεις πρόσωπα και να βγάζεις στη φόρα προσωπικά δεδομένα; Σε όλη αυτή τη ας την πούμε κριτική και διάλογο, βρες μου μια φράση υπεράσπισης του έργου του Γαλάνη. Το μόνο που διαβάσαμε είναι απειλές και αναφορές σε πρόσωπα, που έχουν συγκεκριμένες συνήθειες. Κάνε την αρχή εσύ και πες μας για ένα έργο τουλάχιστον στα τόσα χρόνια του Γαλάνη. Όσο για το φάντασμα, αυτό υιοθετήθηκε από οπαδό του ή τον ίδιο, κατά τη διάρκεια του δήθεν διαλόγου.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε του Γαλάνη.Δεν κατάλαβες ακόμα, ότι όλοι οι mep είναι μια μεγάλη πρόταση.Κι εγώ ερωτώ.Έχεις την παιδεία εκείνη και τη γνώση να εκμαιεύσεις τον ελεύθερο λόγο μας, μέσα από τη σάτιρα των mep; Και κάτι άλλο.Αν δεν έχεις μάθει να ακούς ΦΙΛΕ του Γαλάνη την εσωτερική σου φωνή και να σέβεσαι τα δικαιώματα των άλλων,τι να το κάνεις το 40%??? Θα είσαι μόνιμα έρμαιο της αντίδρασης για την αντίδραση.Ένα πολύχρωμο παπαγαλάκι!
Likea