Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΜΥΝΗΜΑ για τον ΝΙΚΟ ΓΑΛΑΝΗ

Nίκο, μπορώ να καταλάβω την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεσαι. Μπορώ να καταλάβω την ψυχολογική πίεση κάτω από την οποία ζεις.
Ότι έγινε έγινε, δεν τα κατάφερες, συμβαίνει, η παρτίδα όμως τέλειωσε, στο έγραψε λίγες μέρες πριν και ο φίλος μου Μέσος Μαύρος Δάχτυλος.
Ο εφέτης της Πάτρας, που σε δίκασε, σου έκανε το μεγαλύτερο καλό της ζωής σου.
Σου έδωσε την ευκαιρία να φύγεις με το κεφάλι ψηλά.
Σου έδειξε μια ηρωική πόρτα εξόδου.
Είναι η μοναδική σανίδα σωτηρίας. Πιάσε την και μην την αφήσεις να πάει χαμένη.
Έπρεπε όταν βγήκες από το δικαστήριο και πριν καν φτάσεις στο Αιτωλικό να έχεις πάρει τηλέφωνο να σου έχουν ετοιμάσει την παραίτησή σου και επιστρέφοντας να την υπογράψεις και φύγεις σαν ήρωας λέγοντας «Ναι δούλεψα για το καλό, έδωσα δουλειές, αλλά μια πολιτική απόφαση με καταδίκασε, φεύγω με το κεφάλι ψηλά» και μια μερίδα πολιτών θα ήταν πρόθυμη να ξεχάσει ότι έγινε και θα επικροτούσε και θα χειροκροτούσε την απόφαση σου.
Μπορώ όμως να καταλάβω ακόμα, ότι δεν σε αφήνουν να παραιτηθείς.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ.... ΚΑΙ Η ΤΣΙΝΤΖΟΥ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ, ΣΑΝ ΣΑΚΟ ΤΟΥ ΜΠΟΞ.
ΔΕΧΕΣΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ. ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Νίκο, παρόλο που εσύ φρόντισες να κλείσεις όλες τις πόρτες, και μάλιστα με θόρυβο, αφήνοντας απέξω όλους εκείνους που σε ή θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν, παρόλο που απαξίωσες οτιδήποτε υγιές γίνεται και υπάρχει σε αυτό τον τόπο βλέποντας παντού φανταστικούς εχθρούς, παρόλο που δεν άκουσες κανέναν και συνέχισες την αδιέξοδη πορεία σου, παρόλο που έμεινες κλεισμένος στους τέσσερεις τοίχους του γραφείου και του ξενοδοχείου και έχασες την επαφή σου με την κοινωνία με αποτέλεσμα να βρεθείς στο μοναχικό δρόμο που σου επέβαλλαν, χωρίς ποτέ να σηκώσεις το ανάστημά σου και να πεις όχι, παρόλο που επέλεξες να έχεις δίπλα σου την ίδια την καταστροφή σου και να πορευτείς μαζί της χωρίς να μπορέσεις να αναγνωρίσεις κανένα από τα μηνύματα και χωρίς να ακούσεις τις φωνές,
παρόλα αυτά εγώ επιμένω να σου στέλνω μηνύματα.
Αλλά αυτό είναι το τελευταίο.
Σε παρακαλώ, μην παίζεις άλλο αυτό το παιχνίδι. Δεν θα εξαφανιστεί το πρόβλημα αν το κρύψεις κάτω από το χαλί απλώς για να μην το βλέπεις.
Θα συνεχίσει να υπάρχει και να διογκώνεται.
Ξέρεις πολύ καλά και ξέρουμε και εμείς, ότι κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα χειροτερεύουν. Έχουμε ήδη στα χέρια μας και τις καινούριες αποφάσεις που κατέφθασαν στο γραφείο σου.
Σκέψου μόνο, που τις βρήκαμε;
Ε! Τι άλλο να σου πούμε πια.
Ξέρεις, πως ότι υπογράφεις, θα καταστεί άκυρο, (και θα βάλεις σε μπελάδες τους συμπολίτες σου) όταν θα έρθει η ώρα να σε αποπέμψουν.
Μην αφήσεις να έρθει αυτή η ώρα.
Κάντο μόνος σου, σαν άντρας.
Από εμένα προσωπικά, θα έχεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να πάρεις αυτή την απόφαση.


Τειρεσίας.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άκου ψιλέ
Κατ αρχήν φουμάρεις ακόμη εκείνο το πούρο που μου ντουμάνιαζες το Δημαρχείο όταν σύχναζες εδώ; Γιατί και μόνο με την σκέψη δεν μπορώ ούτε να σου γράψω.
Θα πρέπει να σου στοίχισε ο διωγμό σου.
Το τι θα κάνω με την απόφαση είναι δικός μου λογαριασμός.
Εσύ κοίτα τους δικούς σου λογαριασμούς που δεν μπορείς να τους πληρώσεις. Έχεις συνηθίσει από παλιά με εκείνες τις επιταγές που διακινούσες. Από τότε σου έχει καθίσει άσχημα ο Τειρεσίας.
Το Αιτωλικό επέλεξε τον Δήμαρχο του για τέσσερα χρόνια και τέσσερα χρόνια θα τον έχει. Κι αν χρειαστεί θα συνεχίσει.

Το Φάντασμα του Νίκου Γαλάνη

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό φάντασμα, είναι προφανές ότι βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση. Προσωποποιείς στο ψευδώνυμο Τειρεσίας, ένα συνδημότη μας με επικίνδυνο τρόπο. Προσωπικά εμένα δεν με ενοχλεί, αλλά εάν ο ίδιος ενοχληθεί και ζητήσει την στήριξη μου θα την έχει, ακόμα και αν χρειαστεί να αποκαλυφθώ.Δεν κατεβάζουμε το σχόλιο, γιατί μου φαίνεται ότι θα προκαλέσει ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο.

Τειρεσίας

Ανώνυμος είπε...

Εσύ φαίνεται να είσαι σε πλήρη σύγχυση ανόητε Ρομπέν. Ρίξε μια ματιά στις αναρτήσεις σου να δεις ποιόν έχεις προσωποποιήσει και με τι.

aitolikiotis είπε...

ρε παιδιά ποιές είναι οι καινούργιες αποφάσεις που έφτασαν στο γραφείο του Δημάρχου;
Γιατί οτι υπογράφει θα ακυρωθεί;
Μήπως να λέγατε και σε μάς;

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή φίλε aitolikiotis υπομονή. Όλα στην ώρα τους.
Ανόητος Ρομπέν

demles είπε...

Το Αιτωλικό όντως έκανε την βλακεία κ επέλεξε το Φάντασμα τον Γάλανη για δήμαρχο. Γι' αυτό το λόγο πάμε ολοένα και πιο κάτω! Και δυστυχώς για αυτά τα 2 χρόνια που απομένουν θα πάμε ακόμη πιο κάτω!
Τα θερμά μου συλλυπητήρια!!!

Ανώνυμος είπε...

exartatai apo to poio mati ta vlepei ta pragmata. Apo to diko sou mizero vlepeis na pigainoume oloena pio kato, apo to diko mou oloena pio pano. Opote ta therma syngxaritiria sto Niko mas.

THASPOU

demles είπε...

Βέβαια... Ρε φιλαράκο από που είσαι εσύ κ βλέπεις ότι πάμε όλο κ πιο πάνω?
Τέσπα πες ότι εγώ είμαι μίζερος, προκατειλημμένος ή ο,τι άλλο θες, αλλά βγες μία βόλτα στο Αιτωλικό κ δες το που ρημάζει... Αυτό είναι η δική μας καθημερινότητα κ αυτος ο δΗΜΑΡΧΟΣ δεν μπορεί να την αλλάξει.
Εκτός και αν είσαι από αυτούς που έρχονται κάθε Αγι' Αγάθη κ τα βλέπουν όλα ωραία κ ρόδινα!
Αν μέτα από αυτά το δικό μου μάτι είναι μίζερο το δικό σου πρέπει να είναι τυφλό...