Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ


Για να ξεφύγουμε και λίγο από τα ίδια και τα ίδια, σερφάροντας στο internet έπεσα πάνω στην είδηση που αναφέρεται στη διεθνή αναγνώριση και βράβευση των Τρικάλων. Ο εκεί Δήμος έχει μετατρέψει μια απλή πόλη του κάμπου, χωρίς κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα, σε πόλη πρότυπο. Απέραντες πεζοδρομήσεις, καθαριότητα, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη, είναι πλέον για τους Τρικαλιώτες μια καθημερινότητα και όχι πόθος ή απώτερος μελλοντικός στόχος. Τελευταία μάλιστα τα Τρίκαλα βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο του Δικτύου Intelligent Community Forum (ICF) στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Χτίζοντας την Ευρυζωνική Οικονομία» που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος και ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala Α.Ε. Οδυσσέας Ράπτης. Στη διάρκεια της τελετής, ο Δήμαρχος υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ των 21 κοινοτήτων, στις οποίες συγκαταλέγονται 7 πόλεις των ΗΠΑ, 4 από τον Καναδά, και από μία πόλη της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Ν. Αφρική, της Σουηδίας, της Εσθονίας, της Βραζιλίας, της Μάλτας και της Ταϊβάν. Τα Τρίκαλα προσφέρουν μεταξύ άλλων δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για όλους τους κατοίκους καθώς και πρόγραμμα ιατρικής παρακολούθησης από απόσταση (τηλεϊατρική). Τα Τρίκαλα συγκαταλέγονται και επίσημα πλέον στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου, χάρη στην ευρεία αξιοποίηση του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών.
Για να υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης παραθέτουμε φωτογραφίες του Αιτωλικού και των Τρικάλων ώστε να δείξουμε τις δυνατότητες των 2 πόλεων, από πλευράς φυσικού κάλλους. Αυτά είναι οράματα αγαπητέ Δήμαρχε Αιτωλικού και όχι οι εφιάλτες που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Σε ένα ανάλογο πρόγραμμα που υπήρξε στη περιοχή μας, συμμετοχή δήλωσαν, το Νιοχώρι, η Κατοχή, η Πεντάλοφος, η Μάστρου, το Λεσίνι, αλλά όχι ο Δήμος Αιτωλικού. Επιστέφοντας λοιπόν στην δική μας μιζέρια, διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα μας ως Δήμος πλέον δεν είναι το αύριο και η εξέλιξή του αλλά η εσωστρέφεια και η απαξίωση. Υπάρχει πλέον σαφής διαχωρισμός μεταξύ κοινωνίας και Δημοτικής Αρχής. Έχουμε μπει σε ένα στάδιο, όπου ο καθένας λόγο έλλειψης Αρχής, επιδιώκει και επιβάλλει στο μέτρο του δυνατού το προσωπικό δίκιο του. Με απλά λόγια ο νόμος της ζούγκλας και της επιβίωσης στη δική μας αυτοκαταστροφική κοινωνία, είναι η δική μας καθημερινότητα. Τα δικά μας Τρίκαλα συμπυκνώνονται στο τρίκαλο Γαλάνης –Φραγκούλης- Τσίντζου, ή σκάνδαλα-δικαστήρια-άδεια ταμεία. Αυτή είναι η δική μας πραγματικότητα και αυτή καλούμαστε να ανατρέψουμε. Μετά απορούμε πώς είναι δυνατόν, ο βιολογικός να μη λειτουργεί, οι διάφορες βιομηχανίες να μολύνουν την Λιμνοθάλασσα, τα απορρίμματα της Ανακύκλωσης να καταλήγουν στον ΧΥΤΑ και το ίδιο το φορτηγό του Δήμου να φορτώνει τα απόβλητα των σφαγείων του Αιτωλικού και να τα πετά σε ρέματα της περιοχής. Υποψία, μόλυνσης υπήρξε για κάποιο διάστημα στο ποταμάκι των Τρικάλων και ξεσηκώθηκαν οι πάντες, με μπροστάρη τον ίδιο τον Δήμαρχο, κάτι τέτοιο μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται για την δική μας πραγματικότητα. Μετά από όλα αυτά, εγώ, εμείς, πρέπει να αποδείξουμε αν και κατά πόσο έφαγαν ή έκλεψαν τα ταμεία του Δήμου οι δημοτικοί μας άρχοντες; Το χαμένο χρόνο ποιος θα τον αναπληρώσει; Και μια οδηγία προς ναυτιλλομένους: παραιτηθείτε κύριοι πριν σας παραιτήσουν, επιτέλους αναλάβετε και εσείς μια ευθύνη στη ζωή σας, γυρίστε στα σπίτια σας με αξιοπρέπεια και όχι με ατίμωση όπως πάει να γίνει. Δεν είναι κακό να αποτυγχάνεις, μέγιστο κακό όμως είναι να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου ότι ΔΕΝ απέτυχες. Τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια και τότε θα αναζητάτε υπεύθυνους για την κατρακύλα σας.
Θα σας φταίνε οι συντάκτες του Μ.Ε.Π, ή κάποιος άλλος, θα σας φταίνε οι ίδιοι οι κάτοικοι του Αιτωλικού που δε συμμετέχουν στα κοινά, θα σας φταίνε οι επαγγελματικές ομάδες, ή οι Αθηναίοι ή τελικά ο οποιοσδήποτε άλλος.
Ποτέ μα ποτέ όμως δεν θα σας περάσει η υποψία ότι ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για όλα αυτά.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Υ.Γ
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1014077&lngDtrID=252







Ο ΠΑΝΟΠΤΗΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλόξενοι mep.Πράγματι συναρπαστικό το άρθρο σας.Έχω ιδίαν αντίληψη για τα Τρίκαλα και το Δήμαρχό τους.Όλο το Δ.Σ εργάζεται με όραμα μεν αλλά και ρεαλισμό.Όσον αφορά το δικό μας Δ.Σ ακούσαμε τον Φραγκούλη να λέει:
"Δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν το Δήμο".Σιγά,μη παραιτηθούν.Το είδανε τσιφλίκι τους και θα δώσουν μάχες με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται.'Εχουν τυφλωθεί από την μανία της εξουσίας και της βούτας. Πουλούν εξυπνάδα ενώ είναι πονηροί,άσχετοι με τη δημιουργία και τις οργανωτικές ικανότητες. Είναι ανάπηροι.Ήδη η σφραγίδα της αναπηρίας τους μπήκε από τον πρόεδρο του τριμελές στην Πάτρα.Ο Αιτωλικιώτικος λαός έχει τώρα το λόγο. Ας τον ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που τον έχουν βάλει με τις ηλίθιες δοξασίες των υποσχέσεων τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν τσίπα. Είναι επικίνδυνοι. Likea

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται εδώ κολακεύετε Δημάρχους – μέλη της κεντρική επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΛΩΣΩ. Το άρθρο που καταργήσατε στα σχόλια δεν έπρεπε να το κάνετε. Ήταν αντιδημοκρατικό. Γι αυτό θα το δείτε και πάλι όταν οι ρουφιάνες (ξέρετε εσείς) θα είναι μπροστά στις οθόνες του Δημαρχείου. Μαντέψτε πότε. Πιστεύω να μη σας πειράξει. Μην ξεχνάτε ότι είστε «φιλελεύροι» στις ιδέες πόσο μάλλον στα σχόλια των άλλων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δημοκρατικό ένα σχόλιο που μιλά για με τέτοιο τρόπο και απειλεί ζωές. Καλά κάνανε τα παιδιά του ΜΕΠ και το κατέβασαν. Δημοκρατία δεν σημαίνει οχλοκρατία. Τέτοια δημοκρατία υπερασπίζονταν και οι άρχοντες του τόπου μας και να η κατάντια. Εκτός αν είσαι βαλτός της Δημαρχίας και θέλεις να αμαυρώσεις την προσπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κολακεύουμε κανένα μέλος καμίας κεντρικής επιτροπής. Κολακεύουμε και παρουσιάζουμε το καλό, το επιθυμητό. Βγάλε τις χρωματιστές παρωπίδες φίλε σχολιαστή του 2ου σχολίου και δές τι λέμε. Ζητάμε πολύ απλά αυτό που μας αξίζει, δεν μας ενδιαφέρει τι χρώμα έχει. Είμαστε φιλελεύθεροι στις ιδέες και στις προοπτικές, όμως είχαμε ενημερώσει, ότι εάν υπάρξει άλλο σχόλιο με απειλή θα το κατεβάσουμε. Και αυτό κάναμε. Κατά λάθος σβήσαμε και το σχόλιο του φίλου Αιτωλικιώτη, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είχε νόημα να μείνει αφού κατέβηκε το αρχικό σχόλιο. Όσο για τις ρουφιάνες αν και όταν θα βρεθούν εκεί που πιστεύεις, θα είμαστε και εμείς εδώ. Πιστεύουμε λοιπόν ότι είμαστε πολύ ξεκάθαροι και δεν χρειάζεται ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΛΩΣΕΙΣ.
Συντακτική ομάδα ΜΈΠ

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα δεν υπάρχουν μόνο φαντασμένες υπάρχουν και φαντασμένοι. Έχεις την εντύπωση ο κόσμος περίμενε εσένα να λυτρωθεί.
Εγώ πάντως για τον παραπάνω Δήμαρχο μυρίζομαι παραδάκι, εσύ; Θα σου άρεσε να είσαι μαζί του; Έλα τώρα, άσε τις φιλοσοφίες, σου αρέσουν τα ψίχουλα. Ο Γαλάνης εχω μάθει έχει διώξει κατά καιρούς κάποιους ζητιάνους που σύχναζαν εκεί. Δεν πιστεύω να είσαι και συ απ’ αυτούς. Για το Γιάννη Μαστοράκη με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ απ ότι μου λένε η μονάδα του βρίσκεται στην ζώνη της «επιτήρησή» σου, όμως δεν έχεις αναφέρει κάτι. ΘΑ ΣΕ ΜΑΛΩΣΩ . Να το εκλάβω ως ύποπτο; Έχεις κάποια φιλική η επαγγελματική σχέση μ αυτόν;