Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Ποιος ήταν ο λόγος που το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κράτησε μόνο 10 λεπτά;
Το ποιο εύκολο και βολικό θα ήταν να πούμε ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον, λόγω των τελευταίων γεγονότων.
Και όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Το προηγούμενο βράδυ και όλη την ημέρα πριν το δημοτικό συμβούλιο, είχε ενορχηστρωθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενων αντιδράσεων από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και από τους πολίτες του Αιτωλικού.
Την πρωτοβουλία ανάλαβε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο κύριος αυτός, έσπασε τα τηλέφωνα σε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως στα μέλη του Δ.Σ. ώστε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να μην γίνει κουβέντα και να μην συζητηθεί το θέμα του το τι μέλλει γενέσθαι μετά την καταδίκη του δημάρχου.
Σε αυτή τη δημοκρατία πιστεύετε κύριοι του ΠΑΣΟΚ;
Ποια η διαφορά σας από την περίοδο της... φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης του Ελληνικού λαού; Μετατρέψατε τα ξερονήσια σε μηχανισμούς αποσιώπησης και υποταγής και θέλετε να πείσετε ότι αυτό είναι δήθεν δημοκρατία;
Δεν θα έδενε βεβαίως το γλυκό, αν σε όλα αυτά δεν επενέβαινε και ο προστάτης του νομού μας, ο κ. Υπουργός. Ολονύκτιες ήταν οι προσπάθειές του να κατευνάσει τα πνεύματα, υποσχόμενος όπως πάντα, διορισμούς και διευκολύνσεις ή υπενθυμίζοντας σε κάποιους την θέση που κατέλαβαν τα παιδιά τους στη δημόσια διοίκηση. Μάλιστα οι εντολές ήταν πολύ συγκεκριμένες, όχι μόνο δεν θα ανοίξει ρουθούνι, αλλά και όταν τελειώσει το Δ.Σ. θα πάτε όλοι μαζί σαν καλά παιδάκια σε μια καφετέρια ή κάποιο ξενοδοχείο… ώστε να δώσετε το στίγμα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η παραίτηση Βερελή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ήταν μια ραγδαία εξέλιξη, όπου ούτε ο ίδιος δεν είχε προβλέψει. Δεν μπορεί να διακυβεύετε το μέλλον σου ως βουλευτή και εσύ να ασχολείσαι με το Δ.Σ. του Αιτωλικού και τις εντυπώσεις που θα αφήσει κάποιος προστατευόμενος δημαρχίσκος σου. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ούτε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε να τον συναντήσει. Ειπώθηκε μόνο, ότι δήθεν τα είπαν για 10 λεπτά στο γραφείο του προέδρου. Έχετε δει πολλές παραιτήσεις, μεγέθους Βερελή και να κρατούν 10 λεπτά; Μόνο το ΔΣ του δήμου Αιτωλικού διαρκεί τόσο! Χριστάκη στο προθάλαμο περίμενες και έδωσες το υπόμνημα στη γραμματέα του προέδρου, έπαθες και ένοιωσες αυτό που περνούν καθημερινά οι πολίτες του νομού μας, όταν έρχονται για να ζητιανέψουν δουλειά και μια ελπίδα για το μέλλον, «απαξίωση».
Και καλά αυτοί όλοι είχαν συμφέρον και καλά έκαναν, ο Σταράμος ως αντιπολίτευση που ήταν βρε παιδιά; Ο εν δυνάμει αυριανός δήμαρχος Αιτωλικού, τι έκανε; Και στο είπα βρε κορίτσι μου, μην τον αφήνεις να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα υπνοστεντόν! Εκεί εσύ, νομίζεις ότι ο Κώστας είναι πλέον μεγάλο παιδάκι και ξέρει! Αμ έλα που δεν! και μάλιστα πολύ δεν! Τον σκουντάγανε να ξυπνήσει και αυτός τίποτα! Όταν τέλειωσε το ΔΣ ακούστηκε η φωνούλα του που είπε, άντε παιδιά καληνύχτα και όνειρα γλυκά, στο επόμενο Δ.Σ. θυμίστε με να σας καταγγείλω. Ο δε Βασιλείου, όλως ξαφνικά δέχτηκε κάποιο τηλεφώνημα και αποχώρησε τρέχοντας. Τι γίνετε ρεεε! Με εμάς παίζετε; Είναι αλήθεια κ. Βασιλείου ότι διαχειρίζεστε τα λογιστικά του κ. Φραγκούλη; Πόσο ανεξάρτητος μπορεί να είστε τελικά και πόσο τυχαίο ήταν το τηλεφώνημα που δεχτήκατε πριν το Δ.Σ.; Το ίδιο είστε όλοι, μια μασέλα με διαφορετικά δόντια. Ουπς, ξεχάσαμε και τον γομφίο!!! Να και ο κατάδικος Δήμαρχος! Αυτός και αν έκανε τηλεφωνήματα, αυτός και αν ικέτεψε για μη αντίδραση και συστράτευση,( αλήθεια ενάντια σε ποιόν;). Πράγματι μετά το 10λεπτο Δ.Σ. πήγαν όλοι μαζί στο παλαιό - νέο Δημαρχείο της πόλης μας που δεν είναι άλλο από το ξενοδοχείο του Κατσούλη. Εκεί αφού τα είπαν και συζήτησαν για τα προβλήματα της πόλης βεβαίως, αποχώρησαν καταργιώντας ο ένας τον άλλο, μιας και οι μισοί με τους άλλους μισούς ούτε καν μιλιούνται.
Πρέπει όλοι μας να το καταλάβουμε, αν δεν πάρουμε στα χέρια μας το μάλλον μας κανένας μα κανένας δεν θα μας το χαρίσει. Οι χαρισματικοί και οι κληρονόμοι της Δημαρχίας αποδείχτηκε όχι μόνο ότι είναι ελάχιστοι και ανάξιοι των προκλήσεων, αλλά είναι και συγκοινωνούντα δοχεία, όπου ο ένας καλύπτει τις λαμογιές του άλλου. Ακούσατε μήπως κάτι από τις τοπικές (εντός του νομού εφημερίδες;) είδατε κάτι σε κάποιο κανάλι τοπικής εμβέλειας; Όχι βέβαια! Δηλαδή τι ποιο μεγάλο γεγονός πρέπει να συμβεί, από την καταδίκη ενός δημάρχου, για να το μάθουν οι πολίτες; Ποιες είναι οι σχέσεις του Αχελώος TV με τον κ. Φραγκούλη; Μόνο η Αιχμή παρουσίασε το θέμα, αλλά μετά και αυτή σιωπή!



Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση για την ανωνυμία των blogs.
Ο ΠΑΝΟΠΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: