Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΕIΔΗΣΗ της ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ


Και δεύτερη ανεψιά του δήμαρχου πάιζει μπάλα ανεξέλεγχτη και με την ευκαιρία της επετείου της εξόδου του Μεσολογγίου, ενεργοποίησε το είναι της ως ένδειξη σεβασμού στους πεσόντες και κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια κάποιες κρυφές δυνατότητες που έχει ως προς τη συγγραφή απομνημονευμάτων σε γεγονότα που δεν έλαβαν ποτέ χώρα και η ίδια δεν πήρε ποτέ μέρος. Καλούνται όσοι πιστοί …
να προσέλθουν για να τιμήσουν την επόμενη ανεψιά του Δημάρχου. Το θέμα του βιβλίου καταπιάνεται με το δαιδαλώδες του νησιού μας και τις ονομασίες που έχουν τα σοκάκια μας, συμπυκνωμένο σε δύο χιλιάδες λέξεις. Το θεωρούμε μεγάλη μας τιμή και καλούμε τις νοικοκυρές να σαρώσουν τα στενά τα έρημα γιοφύρια για να περάσει (σίγουρα όχι η Πηνελιώ) η τιμημένη κόρη με τα γραμμένα φρύδια. Η πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει σε μεγάλο ξενοδοχείο των Αθηνών απευθύνεται στους γνωστούς επωνύμους διότι υπάρχει η σιγουριά ότι η ενδυμασία τους θα είναι ευπρεπείς και δεν θα φέρουν κουκούλα. Μάλιστα το κούλ της παρουσίασης θα είναι τα αδέσποτα σκυλάκια των στενών του Αιτωλικού, τα οποία όταν θα ακούνε το όνομα του στενού θα γαβγίζουν και θα σηκώνονται στα πισινά τους πόδια.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στο δρόμο της συγγραφής βιβλίων βρίσκονται και άλλες ανεψιές, απλώς περιμένουν στωικά κάποια επέτειο. Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από το 21 έχουμε και τις μάχες του 40 οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν ξέρω ποια θα είναι τα συναισθήματά τους για τις μάχες του 40, αλλά εμείς τους ευχόμαστε κουράγιο, υπάρχουν και χειρότερα και αυτά τα χειρότερα κάποιοι τα ζήσανε.

Η Γλύνα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ποια συναισθήματα μιλάτε βρε παιδιά; Το 40 το Γαλανέικο έδωσε μόνο ανθρώπους που κούρευαν και κατέδιδαν στους Γερμανούς πατριώτες. Πριν ήταν απλός ζωοκλέφτες.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός και Παναγία !!! Και αυτή σε μας θα παραδώσει το πνεύμα της;

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι πως ΝΑΙ

to keras είπε...

Ξεχείλισε το μέρος από πνεύμα, τρέχει ακράτητο μέσα στα στενά και χτυπάει τα κουδούνια. Από την μπασά φοβηθήκαμε ότι θα βυθιστούμε από το πνεύμα θα την βρούμε τελικά!