Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Βλέπω από χθες το απόγευμα να έχει ξεσπάσει ένας πολεμικός διάλογος στο chat κάτω δεξιά, μεταξύ δυο επισκεπτών του blog. Όλα άρχισαν από αυτό εδώ το μήνυμα
lg: lyste moy thn aporia an ejantlhsete ta dhmotika poios tha einai o epomenos stoxos sas;
ενός φίλου που είναι ενοχλημένος, και καλά κάνει γιατί αυτό είναι Δημοκρατία, από τις τοποθετήσεις μας.
Ο άλλος φίλος του απαντά, υπερασπιζόμενος τους Μ.Ε.Π.
nokia: an echis protasi stilto tous
Συνεχίζει ο πρώτος, ξανά ο δεύτερος κλπ και φτάνουμε στο εξής:
lg: giati otan kapoioi dexontai kritikh gi aytous enoxlountai enw oi idioi kanoun thn pio sklhrh kritikh?gia lyse m thn aporia.
Κατ΄ αρχήν τους ευχαριστούμε και τους δύο, γιατί κάνουν τον κόπο και διαβάζουν τις απόψεις μας.
Ευχαριστούμε τον nokia γιατί συνηγορεί υπέρ μας, αλλά πρέπει και εμείς να πάρουμε θέση.
Ρωτά λοιπόν ο lg, ποιος είναι ο επόμενος στόχος μας όταν εξαντλήσουμε τα δημοτικά. Πίστεψε με αγαπητέ, ότι τα δημοτικά δείχνουν να είναι ανεξάντλητα. Εάν είχες κάνει τον κόπο να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και να τον μελετήσεις, θα συμφωνούσες μαζί μας.
Αλλά εκτός αυτού, ανεξάντλητα μοιάζουν και τα καθημερινά προβλήματα αυτού του τόπου, με την παρούσα τουλάχιστον δημοτική αρχή. Ως εκ τούτου μην φοβάσαι δεν θα ξεμείνουμε από θέματα. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ…… ΚΟΣΜΙΚΗ ΣΤΗΛΗ. Θα έχουμε ωραίες φωτογραφίες από διάφορα events και parties της πόλης, από γραφικά καφενεία όπου οι υπνωτισμένοι, επώνυμοι και ενεργοί συμπολίτες μας, επιδίδονται με σθένος στον Πολιτισμό της κολιτσίνας, άλλες ωραίες παρουσιάσεις από γάμους και βαφτίσια, από τακούνια δεσποινίδων και κυριών, επίσης από σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν διάφορα ουσιώδη γεγονότα, όπως το ποιο καφενείο κάνει τον καλύτερο fredoccinno, και ποιες οι ποιοι κερατώνουν ποιον και με ποιον και έτσι θα έχουμε καταφέρει να φτάσουμε το επίπεδό σου, ώστε να μην αισθάνεσαι στενάχωρα. Πιστεύω να σου κάλυψα την απορία.
Στο δεύτερο τώρα ερώτημά σου σχετικά με την κριτική.
Γιατί πιστεύεις ότι μας πειράζει η κριτική; Δώσαμε εμείς τέτοια δείγματα; Προσκαλούμε συνεχώς όλους όσους μπαίνουν και διαβάζουν το ημερολόγιό μας, να μας στείλουν μηνύματα και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε. ΔΕΝ ΟΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ. Είμαστε εδώ για να τα δημοσιεύσουμε. Από πού λοιπόν αντλείς την υποψία ότι μας ενοχλεί η κριτική αγαπητέ lg;
Καταλήγω λοιπόν σε δυο πράγματα. Ότι αυτό που σε ενόχλησε είναι η κριτική που ασκούμε εμείς και αυτό ή γιατί έχεις κάποιο προσωπικό λόγο (και καλά κάνεις εμάς δεν μας αφορά) ή γιατί κάτι άλλο ήθελες να πεις και έχεις πρόβλημα δυσλεξίας και δεν ξέρεις να το εκφράσεις οπότε καλύτερα να ζητήσεις βοήθεια από ένας ειδικό.
Εμείς σου ευχόμαστε και στις δυο περιπτώσεις, περαστικά και γρήγορα να σε έχουμε πάλι κοντά μας.
Και κάτι ακόμα μην το ξεχάσω.
Δεν σε καλέσαμε εμείς να διαβάζεις το ημερολόγιό μας, εσύ το επέλεξες.




συντακτική ομάδα Μ.Ε.Π.
Στη φωτό οι δυο φίλοι των Μ.Ε.Π. συζητούν φιλικά και εκθέτουν ο ένας στον άλλο τις απόψεις τοους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: