Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Έχουμε ασχοληθεί και λίγο καιρό πριν με τους 5 απολυμένους από τον δήμο λόγω λήξης της σύμβασής τους. Επανέρχομαι γιατί άκουσα κάτι που διόλου δεν μου άρεσε. «Έλα μωρέ την διώξανε την ………. Επιτέλους. Δεν έκανε και τίποτα. Έτσι παράνομα τους είχανε προσλάβει». Το θέμα μας δεν είναι αν τους είχανε προσλάβει παράνομα ή λίγο παράνομα ή περίπου νόμιμα. Το θέμα μας είναι ότι όπως και αν έχει η πραγματικότητα τους απέλυσαν χωρίς να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΕΒΑΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ.
Εγώ θα συμφωνήσω, αν εσάς σας ικανοποιεί, ότι ήταν παράνομες οι προσλήψεις αυτές. Εγώ θα συμφωνήσω επίσης ότι έγιναν για προεκλογικούς λόγους. Θα συμφωνήσω και σε ότι άλλο θέλετε. ΟΜΩΣ, και εσείς οφείλετε να συμφωνήσετε μαζί μου, αυτοί οι συμπολίτες μας είναι... θύματα εκμετάλλευσης όπως και αν έγινε η πρόσληψή τους ότι σκοπό και αν είχε. Και δεν τους εκμεταλλεύτηκε κανένας απατεώνας που τους έταξε μούφα οικόπεδα που δεν υπάρχουν. Τους εκμεταλλεύτηκε η ίδια η δημοτική αρχή. Τους χρησιμοποίησε για να υφαρπάξει την ψήφο τους, και στο τέλος αφού τους άφησε απλήρωτους για 2 χρόνια τους πέταξε στα σκουπίδια. Τους κορόιδεψαν λέγοντάς τους, ότι αυτοί θέλουν να τους πληρώσουν, αλλά τους δεσμεύει δήθεν ο νόμος. Τους πρότειναν να πάνε στο δικαστήριο να βγάλουνε μια απόφαση υπέρ τους και να έρθουν να πληρωθούν. Τους έβαλαν στα δικηγορικά έξοδα και τους είπαν ότι θα πάνε στα δικαστήρια να καταθέσουν υπέρ τους. Αυτοί τους πίστεψαν και πήγαν. Όμως οι άλλοι δεν φάνηκαν. Δεν φάνηκαν μια φορά, δεν φάνηκαν δεύτερη φορά, δεν φάνηκαν τρίτη φορά στο δικαστήριο να τους υποστηρίξουν. Η Ειρηνοδίκης Αιτωλικού, αγανάκτησε, τους έστειλε σε ανώτερο δικαστήριο. Πήγανε και εκεί. Κέρδισαν την δικαστική μάχη. Ο Δήμος Αιτωλικού πρέπει να τους πληρώσει. Και τι τους είπανε; «Έλα μωρέ παιδιά τώρα ζητάτε λεφτά. Αφού ο Δήμος είναι χρεωμένος μέχρι τα αυτιά. Αντί να πείτε καλά δήμαρχε, δώσε ότι μπορείς και τα υπόλοιπα τα χαρίζουμε στον δήμο που έχει ανάγκη, μας κάνατε δικαστήριο». Και έτσι δεν τους πληρώσανε και αυτή τη φορά. Τώρα ετοιμάζονται για νέο δικαστήριο, καινούρια έξοδα, στην Αθήνα αυτή τη φορά στις 19 Μαρτίου. Αλλά τα έξοδα αυτοί οι άνθρωποι τα πληρώνουν από την τσέπη τους, ενώ ο δήμος τα πληρώνει από το ταμείο του, δηλαδή από τα δικά μας λεφτά. Χρησιμοποιεί τα δικά μας λεφτά (άρα και των 5 απολυμένων) για να τους χειραγωγήσει. Να χειραγωγήσει 5 οικογενειάρχες συνδημότες μας. Ε! δεν μπορεί να περάσει έτσι. Δεν φταίμε εμείς ή αυτοί οι 5 αν είναι ο Δήμος καταχρεωμένος. Δεν διαχειριστήκαμε εμείς το ταμείο του Δήμου. Δεν «χάσαμε» εμείς το χρηματοκιβώτιο.
Έχετε λοιπόν ακόμα την άποψη ότι καλά τους κάνανε; Τους προσέλαβαν; Ναι. Ακόμα και αν όλη μέρα κάθονταν ξαπλωτοί στον καναπέ, οφείλουν να τους πληρώσουν. Γιατί αυτοί ήσαν επί δυο χρόνια επί 8 ώρες την ημέρα, στον καναπέ τους αν έτσι θέλετε. Όμως ήταν εκεί. Εάν δεν τους χρειάζονταν, ας μην τους προσλάμβαναν. Εάν δεν είχαν δουλειά να τους δώσουν να κάνουν, ας μην τους προσλάμβαναν Αφού όμως για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους, τους προσέλαβαν τώρα να τους πληρώσουν. ΟΙ Μ.Ε.Π. δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.
Καλώ τους 5 απολυμένους να στείλουν με E-MAIL στο γνωστό @gmail.com όλη την ιστορία αυτή, με ημερομηνίες, με ονόματα, με χρηματικά ποσά, με λεπτομέρειες που εμείς είμαστε σε θέση να έχουμε, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΞΕΡΟΥΜΕ.
Τειρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: