Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ 17ΧΡΟΝΟ ΟΠΩΣ και ΑΝ ΤΟΝ ΛΕΝΕ

Αγαπητέ μου φίλε 17χρονε και θυμωμένε ..... (διαβάστε κάτω δεξιά στο chat) και όλοι οι άλλοι θυμωμένοι 17χρονοι. Συμφωνώ μέ τον θυμό σου και καλά κάνεις και θυμώνεις, γιατί αν δεν θυμώσετε εσείς τότε ποιός θα θυμώσει. Δεν καταλαβαίνω όμως, με ποιό τρόπο εμείς στερούμε το δικαίωμα σε σένα και στους συνομηλίκους σου να πάρετε αποφάσεις. Δεν στερούμε εμείς το δικαίωμα σε κανένα να συμμετάσχει στα κοινά, να συμμετάσχει σε συλλογικές δραστηριότητες, να δημιουργήσει. Αντιθέτως επιδιώκουμε την αφύπνηση, επιδιώκουμε την εγρήγορση και την συμμετοχή όλων μας στις αποφάσεις. Ζητάμε αυτό που ζητάς και εσύ. Δικαίωμα στο μέλλον για εσάς. Για τα παιδιά μας. Δηλαδή ζητάμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Πρέπει να καταλάβεις ότι είμαστε...... στην ίδια πλευρά. Θέλω να ξέρεις Παντελή, πως όταν ήρθε η εποχή των εκλογών για τα τοπικά συμβούλια νεολαίας, εμείς την στηρίξαμε (σαν δημότες) αλλά δυστυχώς η δημοτική μας αρχή, δεν πρόβαλε όπως έπρεπε την δράση αυτή, αλλά και εσείς την απαξιώσατε. Ψηφίσατε άν το θυμάμαι καλά, μόνο 17 άτομα. Αλλά και αυτό δεν πειράζει, είστε νέοι και σας φαίνεται ότι αυτοί οι θεσμοί που σας πλασάρουν οι μεγαλύτεροι, δεν θα λειτουργήσουν. Όμως μπορείτε έστω και τώρα να το κάνετε να λειτουργήσει. Κάποιοι έχουν εκλεγεί. Διεκδικήστε την λειτουργία του τοπικού σας συμβουλίου. Γίνεται "αγκάθι" στα πλευρά μας.Φέρτε τις προτάσεις σας ενώπιον του Δημοτικού συμβουλίου,ενώπιον της κοινωνίας, ενώπιον των γονιών σας, απαιτείστε την υλοποίηση τους,μάθετε τα δικαιώματά σας, διεκδικήστε αυτά που σας ανήκουν με τον δημιουργικό σας θυμό. Αυτό θέλουμε εμείς οι γονείς σας από εσάς. Θέλουμε να έχετε άποψη και θέλουμε να την ακούσουμε. Εγώ προσωπικά καταχάρηκα τον θυμό σου. Σας περιμένουμε.
Τειρεσίας.
Και όσο για την "ανωνυμία" μας, που πολύ λόγος γίνεται τελευταία, είναι το γοητευτικό μέρος της υπόθεσης. Δεν έχει σημασία ποιος είμαι, αλλά τι λέω. Θα είχε διαφορετική βαρύτητα ο λόγος μου, έαν είμαι δικηγόρος και διαφορετική αν είμαι ψαράς; Πρέπει όλοι μας να μάθουμε να ακούμε και να αξιολογούμε τον λόγο και όχι τον εκφωνητή. Δυστυχώς η τελεόραση, που είναι η κυριότερη πηγή ενημέρωσης μας, διδάσκει ακριβώς το αντίθετο. Να μάθουμε να ακούμε τους "έγκυρους" δημοσιογράφους που αφού είναι "έγκυροι" ότι λένε είναι και σωστό. Θα έχεις ακούσει πολλές φορές την έκφραση το είπε ο Χ δημοσιογράφος άρα είναι σωστό. Δεν αξιολογήσαμε την είδηση, αλλά τον Χ δημοσιογράφο που την είπε. Εμείς λέμε ΟΧΙ σε αυτό.
Εάν αυτά που λέω είναι γελοία, δεν είμαι παρά άλλος ένας γελοίος ανθρωπάκος και έτσι δεν έχεις κανένα λόγο να ασχολείσαι μαζί μου. Αν αυτά που λέω έχουν βάση, τότε είμαι ένας σκεφτόμενος δημότης και εσύ θα τα ζυγίσεις και θα αξιοποιήσεις αναλόγως το μέρος που σε αφορά. Σε τι βοηθούσε την κοινωνία εάν λέγομαι Γιώργος Παπαδόπουλος. Είναι προφανές, ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αντιθέτως, τότε θα έλεγες εσύ και ο καθένας ότι ο Γιώργος Παπαδόπουλος, προσπαθεί να μας χειραγωγήσει και ο καθένας θα είχε μια διαφορετική άποψη γιατί το κάνει αυτό. Δεν θέλουμε να χειραγωγήσουμε κανέναν, γι αυτό και δεν λέμε το όνομά μας. Δεν επιδιώκουμε ψήφο για να σας πούμε, νάμαστε εμείς είμαστε βγάλτε μας δημάρχους. Αντιθέτως θέλουμε όπως και σύ να βγάλουμε τον θυμό μας, γι αυτό που μας επιφύλαξαν οι κρατούντες της πόλης τα κλειδιά.(που ναι,έχεις δίκιο εμείς τους επιλέξαμε).

Δεν υπάρχουν σχόλια: