Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ο ΠΕΡΔΙΚΟΥΛΑΣ & ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Φίλοι μου γεια σας.
Σήμερα, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης του ιστολογίου μας, και επειδή και διότι γίνεται τελευταία πολύς λόγος για το πως πρέπει να γράφονται τα άρθρα σε μια ιστοσελίδα και επειδή και διότι μπορεί και εσείς να θέλετε να στήσετε ένα δικό σας ιστολόγιο και δεν πρέπει να βρεθείτε στην δεινή θέση που βρεθήκαμε εμείς και τώρα μας κατηγορεί ο μεγαλοεκδότης ότι δεν γράφουμε ωραία και άλλα τέτοια φαιδρά, θα σας κάνω μαθήματα ορθής δημοσιογραφίας, και καταγραφής με σωστό λεξιλόγιο, των γεγονότων που θέλετε να θίξετε, ή που σας ενοχλούν. Φυσικά για ένα τέτοιο εγχείρημα θα πρέπει να ζητήσουμε την βοήθεια ενός ειδικού και καταξιωμένου δημοσιογράφου.
Το etolikomep στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει τον σημαντικότερο εν ζωή δημοσιογράφο κατάφερε να κλείσει συνεργασία με τον γνωστό καθηγητή δημοσιογραφίας Χαζοσπύρο (μην πάει ο νους στο κακό, συνωνυμία είναι) και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε αυτή την κοινωνική προσφορά μας. Φυσικά χρειαζόμαστε ένα έγκυρο φύλλο για να αναπτύξουμε το μάθημα μας. Έτσι λοιπόν ο καθηγητής δημοσιογραφίας Χαζοσπύρος επέλεξε την εφημερίδα "τα νέα του Αιτωλικού" σαν παράδειγμα ορθής δημοσιογραφίας.
Πάμε λοιπόν........

Στην τελευταία σελίδα της φυλλάδας του μεγαλοεκδότη συναντούμε διάφορα άρθρα εξαιρετικής δημοσιογραφικής αξίας, τα οποία δείχνουν σαφώς την ευφυΐα του γράφοντα.
Καταρχήν όμως, θα δούμε ότι όλοι οι σχολιαστές είναι ΕΠΩΝΥΜΟΙ, και όχι σαν κάτι τύπους στα ιστολόγια που γράφουν με ψευδώνυμα.
Βλέπουμε λοιπόν ότι γράφουν οι κ.κ. Περδικούλας, Τσούτσος, Χαζός, πάλι ο Τσούτσος, ο μέγας εκδότης σας, ο ευπειθώς ο εκδότης σας, και διάφοροι άλλοι που έχουν τέτοια πανέξυπνα ονόματα. Όμως εμάς μας ενδιαφέρει ότι όλοι αυτοί γράφουν ΕΠΩΝΥΜΩΣ τις σκέψεις τους.
Ο ΠΕΡΔΙΚΟΥΛΑΣ: Μας δείχνει το εξαιρετικό δημοσιογραφικό του ήθος αρχίζοντας το άρθρο του με την ποιητική λέξη απόπατοι. Μας λέει την γνώμη του για τα ιστολόγια και για το πόσο πολύ έχει πέσει η αναγνωσιμότητά τους. Και εμείς φυσικά συμφωνούμε μαζί του (ε τι του κεφαλιού μας θα λέμε; κουτζάμ καθηγητής το λέει, θα πάμε εμείς κόντρα;) και θα σας το αποδείξουμε αμέσως, παραθέτοντας τις επισκέψεις μόνο στα ιστολόγια του Αιτωλικού.
αλ Αιτώλικο (δέκα ημερών ιστολόγιο) 414
αιτώλικο news 19951
ανδαλουσιανά άλογα 2668
γκαλερί έργω 5147
κότσαρης 2876
μια ζωή γέλιο 3451
μπρούνος 8001
πολιτιστικός σύλλογος 1076
ζ.καρβέλης 12260
μη ενεργοί πολίτες 13464

σύνολο 64,200 επισκέπτες στα ιστολόγια του Αιτωλικού, χωρίς της Βάνιας που δεν βρήκα τον μετρητή, και χωρίς την σελίδα Αιτωλικό g.r. που δεν την υπολόγισα γιατί είναι σελίδα και όχι ιστολόγιο, και χωρίς το επαγγελματικό ιστολόγιο "οδηγός Ιονίου". (αν ξέχασα κανένα ζητώ συγγνώμη)

έτσι λοιπόν είναι σαφές, ότι ο καθηγητής Χαζοσπύρος έχει απόλυτο δίκιο. Κανείς άλλος εκτός από αυτούς τους 64200 δεν διαβάζει τα ιστολόγια, και όλοι προτιμούνε να διαβάζουν τον Περδικούλα που γράφει ένα άρθρο με τον τίτλο οι Απόπατοι χρησιμοποιώντας και άλλα καλολογικά στοιχεία όπως άχρηστοι, άσχετοι, γελοίοι. Μπράβο κύριε καθηγητά μάθαμε πολλά από το πρώτο μάθημα.
ο ΤΣΟΥΤΣΟΣ: ο αρθρογράφος αυτός μας εξηγεί γιατί δεν κάνει σάτιρα η εφημερίδα αυτή. Διότι όπως λέει, η σάτιρα απαιτεί ευστροφία και λεπτή αίσθηση του χιούμορ. Οπότε εμείς που να βρούμε, άρα δεν κάνουμε σάτιρα. Εδώ βεβαίως βλέπουμε νέα καλολογικά στοιχεία που διανθίζουν το άρθρο με επίπεδο. Ξεχωρίζουμε τις λέξεις, φουκαράς, κλεφτρόνι και βλάξ.
ο ΧΑΖΟΣ: Τώρα βέβαια κακώς ασχολούμεθα με κάποιον που λέγεται και δηλώνει ο Χαζός, αλλά τέλος πάντων, όλοι οι καλοί χωράνε. Μας δηλώνει επώνυμα αυτός ο αρθρογράφος ότι μετά από 98 φύλλα που έχει εκδώσει η εν λόγω φυλλάδα, τελικά το μόνο που κρίθηκε ικανό να "κλέψουν" από αυτή, ήταν μια εργασία ενός συμπολίτη μας. Στο μάθημα αυτό λοιπόν μαθαίνουμε ότι η εφημερίδα μας, πρέπει να γράφει αηδίες ώστε να μην έχουμε το φόβο ότι θα μας κλέψει ποτέ κανείς και μετά πρέπει να κάνουμε το θυμωμένο με τον κίνδυνο να μας ξεφωνίσουνε στα blogs। Μπράβο κύριε καθηγητά, τώρα καταλάβαμε γιατί γράφει αηδίες αυτή η φυλλάδα.
ο ΤΣΟΥΤΣΟΣ (πάλι):Εδώ μαθαίνουμε τον τρόπο να πούμε πλαγίως στους αναγνώστες μας, το πρόβλημά μας. Δεν το λέμε στα ίσια αλλά απ' έξω απ' έξω για να μην τους έρθει απότομα. Λέμε δηλαδή ότι "εντάξει μερικά αγόρια δεν είναι και τόσο αγόρια, μπορεί να φοράνε και καμιά φούστα" κλπ. κλπ.
ο ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ και ΚΟΜΗΣ: ο εξαίρετος αυτός αρθρογράφος με το ιδιαιτέρως έξυπνο όνομα, χρησιμοποιεί την ποίηση για να αναπτύξει τους συλλογισμούς του. Αρχίζει με τις δύο πολύ όμορφες λέξεις "τα άλαλα και τα μπάλαλα". Εδώ βλέπουμε να μας δηλώνει ότι θα ήθελε πάρα πολύ να μας κλέβει για να βγάζει άκοπα ασχολούμενος με εμάς την τελευταία σελίδα της φυλλαδούλας του. Πολύ καλή σκέψη γιατί έτσι θα αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον. Μπράβο κύριε καθηγητά.
ο ΤΣΟΥΤΣΟΣ (τρίτη φορά): (επειδή αυτός είναι ποοοολύ καλός δημοσιογράφος τον βάζει να γράφει πολλές φορές) Εξομολογήσεων συνέχεια για τον ένδοξο Τσούτσο, που μας αποκαλύπτει, πως όταν ήταν μικρός δεν του έδινε η μαμά του πολύ σερνικοβότανο και γι αυτό έμεινε Τσούτσος και όχι η ίδια λέξη με Π.
ΟΙ Μ.Ε.Π. συλλυπούνται.
ο ΜΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΗΣ μας: Εδώ δεν μαθαίνουμε τίποτα, γιατί αυτουνού, του έχει καρφωθεί στην κεφάλα ότι ο Νιόνιος είναι ο Μ.Ε.Π. οπότε ας ασχοληθεί αυτός. (ο Νιόνιος δηλαδή).
ο ΕΥΠΕΙΘΩΣ ο ΕΚΔΟΤΗΣ μας:με το συγκεκριμένο θέμα περί δημιουργών κλπ. θα ασχοληθεί εκτενέστερα o paparazzi, εγώ μόνο ως επίλογο θα σταθώ στην τελευταία του πρόταση: Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία στο έλεος της μνησικακίας και της βλακείας σας, ούτε θα σας αφήσουμε να παίξετε στην πολιτική σκηνή του Δήμου. Καταλαβαίνετε φαντάζομαι τα τεράστια μηνύματα που κρύβει αυτή η μεγαλειώδης πρόταση। Η κοινωνία πρέπει να μείνει στο έλεος μόνο της δικής του βλακείας η οποία επειδή είναι τεράστια δεν αφήνει χώρο για καμία άλλη. Καλά εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, ότι νομίζεις κάνε. Αλλά βέβαια το μεγάλο πρόβλημα του είναι να μην παίξουμε στην πολιτική σκηνή του δήμου. Αυτό τον καίει γιατί φοβάται. Φοβάται μην φανερωθούμε ως υποψήφιοι και του πάρουμε την μπουκιά από το στόμα. Μην φοβάσαι μεγαλοεκδότη μου, δεν είναι στις προθέσεις μας, το έχουμε ξεκαθαρίσει. Αλλά έχω μια απορία. Αλήθεια εσύ πιστεύεις ότι παίζεις στην πολιτική σκηνή του δήμου; Μη το πεις πουθενά αυτό και έχεις άλλα μετά. Γιατί το αυγό δεν βγαίνει ούτε στο καθαριστήριο.
Ήταν πολύ μεγάλο το μάθημα και με κούρασε, αλλά πιστεύω ότι μετά από αυτή την μοναδική προσφορά των Μ.Ε.Π. να είστε έτοιμοι για να δημιουργήσετε το δικό σας ιστολόγιο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον φίλο μας μεγαλοεκδότη, (τον οποίο όπως βλέπετε στην φωτό (paparazzi) εντοπίσαμε σε ταβέρνα του Νιοχωριού να τρώει από την λύσσα του τα μουστάκια του) που μας παραχώρησε απλόχερα το υλικό του εκπαιδευτικού μας άρθρου.


ευπειθώς Τειρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: