Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ

Διάβασα την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, στο etolikonews άρθρο με τίτλο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ. Πάνω σε αυτό το άρθρο συνέταξα ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ. Περίμενα όμως, είχα μια κρυφή ελπίδα. Όχι καμιά σπουδαία ελπίδα, μια μικρούλα. Αλλά, την είχα. Τι ελπίδα; Ότι θα δω τον δήμαρχο, να τρέχει πανικόβλητος (και αν όχι ό ίδιος, να είχε στείλει ένα κλητήρα, τον αστυφύλαξ, ας΄πούμε) να αγοράσει μπατονέτες να σκουπίσει το αυτί του γιατί θα είχε ιδρώσει. Αλλά μπααα! Μωρέ αυτουνού όχι το αυτί δεν ιδρώνει, ούτε το μέρος που χρησιμοποιεί για να κάθεται δεν ιδρώνει, (το λέω έτσι περιγραφικά γιατί δεν με αφήνουνε να γράφω κακές λέξεις) ακόμα και αν κάτσει 48 ώρες μέσα στον αύλακα της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ με 40 βαθμούς υπό σκιά. Έτσι λοιπόν θα έχετε τη χαρά να το διαβάσετε και να βγάλετε, όπως πάντα τα δικά σας συμπεράσματα. Δεν φταίω εγώ κύριε δήμαρχε, τα παραπόνα σου στο εαυτό σου.

Ο φακός του etolikomep (paparazzi) συνέλαβε την κατσίκα του Διός στην ανεύρεση προστατευτικής στέγης. (Τα συμπεράσματα δικά σας)

Ερώτημα 1ο. Γιατί δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά της δημοτικής αρχής;
Ερώτημα 2ο. Γιατί δεν δόθηκε εντολή στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου να επισκεφθεί την επιχείρηση, για να διαπιστώσει έστω χωρίς επιστημονικά όργανα, αλλά με τα ματάκια τους οι υπάλληλοι, αυτό που λέει το πόρισμα και να ενημερώσει τον ίδιο τον δήμαρχο;
Ερώτημα 3ο. Γιατί δεν ζητήθηκε άμεσα, αντίγραφο της έκθεσης από τις υπηρεσίες που έκαναν το έλεγχο,(αμφιβάλω ακόμα και σήμερα αν υπάρχει, ένα μήνα μετά) και να τεθεί προ ημερησίας διατάξεως στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να ληφθεί απόφαση για τα έστω και προσωρινά μέτρα που θα έπρεπε να πάρουν;
Ερώτημα 4ο. Γιατί δεν κάλεσε ο ίδιος ο δήμαρχος τον επιχειρηματία για εξηγήσεις;
Ερώτημα 5ο. Γιατί δεν ανακλήθηκε, έστω προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να βγει το οριστικό πόρισμα, η άδεια λειτουργίας του εργοστασίου;
Ερώτημα 6ο. Γιατί δεν ενημερώθηκαν από την ίδια την δημοτική αρχή οι ψαράδες (που είναι και οι κυρίως ενδιαφερόμενοι), επισήμως, για το τι συμβαίνει και το τι μέτρα θα πάρει η δημοτική αρχή.
Ερώτημα 7ο. Γιατί δεν ενημερώθηκαν για αυτή την έκθεση επίσημα οι δημότες, ότι υπάρχει -έστω πιθανός- κίνδυνος για την δημόσια υγεία।
Ερώτημα 8ο. Γιατί δεν απομακρύνθηκε άμεσα από την θέση της -ενώ θα έπρεπε να έχει υποβάλλει η ίδια την παραίτηση της, για λόγους ευθιξίας- η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, η οποία, λέει η κοινή λογική, γνωρίζει τις δραστηριότητες του συζύγου της।
Ερώτημα 9ο. Γιατί 15 ημέρες μετά, δεν έχει έλθει ακόμα σε επαφή με κάποια ειδικευμένη εταιρεία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην απορρύπανση των νερών ή έστω να λάβει μέτρα για να περιοριστεί η ρύπανση στο σημείο που βρίσκεται και φυσικά να στείλει τον λογαριασμό στον κύριο Ζούκα.
Ερώτημα 10ο. Γιατί δεν οργάνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτών έξω από το εργοστάσιο με ταυτόχρονο αποκλεισμό του.
(όπως είχε κάνει εκείνη την ωραία φιέστα πέρυσι στα γεφύρια για τις νταλίκες του Αστακού);

Απάντηση στα ερωτήματα 1-10
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο δήμαρχος ΕΝΟΧΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ (ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;)
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ।

Παίζεις δήμαρχε με την υγεία τη δική μας, και των παιδιών μας. Παίζεις με το μεροκάματο των ψαράδων. Παίζεις με το μέλλον του τόπου. Παίζεις με την πόλη μας. Δεν σου έχουμε δώσει αυτό το δικαίωμα, από που το πήρες; Ορκίστηκες, όταν έγινες δήμαρχος, να βάζεις τα συμφέροντα της πόλης πάνω από όλα και να εργάζεσαι για το καλό της πόλης. Εκτός και αν μπερδεύτηκε ο παπάς ειδικά στη δικιά σου ορκωμοσία και έφερε άλλον όρκο και σου έδωσε να ορκιστείς.

Σημ 1.Περιμένα, 15 ημέρες, από όταν δημοσιεύτηκε το άρθρο στο etolikonews με την κρυφή ελπίδα ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά έπεσα έξω, όπως έπεσα έξω και τότε που σε ψήφισα.
ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΟΥ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΨΗΦΙΣΕI

Σημ 2. Κυρία Βάσω, ξέρουμε ότι κινείστε προς την Νομαρχία, για να αποσιωπηθεί το θέμα. Προς τα εκεί κινούμαστε και εμείς ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΕΙ. Γνωρίζουμε σε ποιούς νομαρχιακούς συμβούλους μιλάτε και στους ίδιους μιλάμε και εμείς.
Δεν θα αφήσουμε το θέμα να ξεχαστεί, ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ πολύ στενά.
Να είστε σίγουροι ότι αν και όταν χρειαστεί θα επανέλθουμε.
Και μην ακούσω τίποτα κουραφέξαλα από αυτά που λέει η κυρά Βάσω ότι θα μείνουνε στο δρόμο 50 οικογένειες εάν κλείσει το εργοστάσιο, γιατί έχει δεν έχει 7-8 υπαλλήλους όλους - όλους, (αλήθεια είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ;) ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ, αλλά δικαιούνται πλήρους αποζημίωσης εφόσον κλείσει ή δικαιούνται να πληρώνονται για όσο καιρό το εργοστάσιο δεν θα έχει άδεια λειτουργίας με ευθύνη της εργοδοσίας. Δεν είναι μακριά η επιθεώρηση εργασίας, στο Μεσολόγγι είναι.।
Και επιπλέον, δεν ζητάμε να κλείσει το εργοστάσιο. Μια επιχείρηση που δίνει έστω και αυτά το 7-8 μεροκάματα σε ένα τόπο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ζητάμε να λειτουργήσει με τις νόμιμες προδιαγραφές. Ό έτερος από τους Καππαδόκες, έχει αναγάγει το θέμα με την νομιμότητα των καταστημάτων σε μείζον ζήτημα της αντιδημαρχίας του. Έχει στήσει κυνήγι μαγισσών, κατά όλων των επαγγελματιών της πόλης, μη τυχόν και έχουν ένα πυροσβεστήρα λιγότερο. Ενώ ο Ζούκας μπορεί να μολύνει κατά βούληση. Γιατί δυο μέτρα και δύο σταθμά κύριε Σαμαντά; Δηλαδή η «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» Νίκο είσαι σίγουρος ότι είναι εντελώς νόμιμη, και δεν έκανες ποτέ καμία καταγγελία για αυτή την επιχείρηση;
ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;


Τειρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: